بهترین وکیل کلاهبرداری | انواع کلاهبرداری و مجازات کلاهبرداری

برای این که بدانیم وکیل کلاهبرداری در چه زمینه ای تخصص دارد باید در مورد جرم کلاهبرداری توضیح بدهیم. این جرم تعریف مشخصی در قانون دارد و برای آن مجازات هایی نیز در نظر گرفته شده است. در تعریف قانونی کلاهبرداری آمده است که هر گاه فرد یا افرادی بخواهند به کمک وسایل متقلبانه موجب فریب دادن مردم بشوند و مال دیگری را ببرند؛ کلاهبرداری کرده اند. توجه به این نکته ضروری است که کلاهبرداری با سرقت تفاوت قابل توجه ای دارد. در سرقت، بدون اطلاع فرد، مال او ربوده می شود.

اما در کلاهبرداری مالک یا صاحب آن مال فریب می خورد. در خصوص کلاهبرداری باید گفت این جرم هم مرکب و هم مقید است. جرم های مقید جرم هایی هستند که در قانون شرط به وقوع پیوستن آن ها به وجود آمدن نتیجه خاصی می باشد. با آوردن مثالی می توان منظور از جرم مقید را مشخص کرد. به عنوان مثال در قانون نتیجه ایی که برای کلاهبرداری ذکر شده، ضرر کردن قربانی و کسب منفعت برای کلاهبردار می باشد. در صورتی که نتیجه حاصل شود می توان گفت جرم کلاهبرداری انجام شده است.

همچنین باید گفت کلاهبرداری جرم مرکب نیز می باشد. منظور از جرم مرکب، یعنی عملی تشکیل شده و ترکیب شده از چند عنصر مختلف که ممکن است هر یک به تنهایی از دید قانون جرم نباشند اما در کنار هم قرار گرفتن آن ها سبب می شود جرم رخ دهد. دو عنصر مرکب برای کلاهبرداری، وسایل متقلبانه و فریب می باشد. به عنوان مثال استفاده از چک هایی که پشتوانه ای ندارند و یا سند های ساختگی در واقع زیر مجموعه عنصر وسایل متقلبانه هستند. منظور از فریب نیز واضح است. فریب در واقع غفلت مالک یا صاحب مال می باشد.

بهترین وکیل کلاهبرداری

کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری به معنای بردن مال متعلق به غیر با استفاده از وسایل متقلبانه است. و غالبا جرم های دیگری نظیر جعل در کلاهبرداری اتفاق می افتد برای جلب رضایت و اعتماد مال باخته برای بردن مال او.

نکته ی مهم در این جرم مانور متقلبانه است که توسط مجرم انجام می شود به گونه ای که آن اقدامات متقلبانه درست به نظر می آید و شخص مال باخته از تقلبی بودن آن اقدامات اطلاعی  نداشته باشد.

چه جرائمی حکم کلاهبرداری دارند؟

  • معرفی ملک به غیر به عنوان مال خود
  • اشخاصی که با تبانی به عنوان وارد ثالث، اقدام به طرح دعوا
  • انتقال مال یک شخص در صورت اطلاع
  • تحصیل انحصار وراثت بر خلاف واقع
  • تقسیم منافع موهوم شرکت
  • خیانت در امانت
  • جعل عنوان نمایندگی بیمه
  • فروش کالای تهیه شده با ارز دولتی به بهایی گران تر
  • تقویم متقلبانه سهم الشرکه

انواع کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری و همچنین سایر کارشناس های حقوقی،جرم کلاهبرداری را به انواع مختلفی تقسیم بندی کردند. این تقسیم بندی بر اساس تعریف های قانونی انجام گرفته است. کلاهبرداری دو نوع ساده و مشدد دارد. میزان بازه مجازات این دو کلاهبرداری با یکدیگر متفاوت است.

احتمال این که فردی کلاهبرداری مشدد بکند و مجازات حبس بیشتری داشته باشد؛ وجود دارد. کلاهبرداری مشدد شروطی دارد. در صورتی که در جرم کلاهبرداری یکی از آن شرط ها اتفاق بیافتد می توان به آن کلاهبرداری، کلاهبرداری مشدد گفت.

در صورتی که هیچ کدام از این شرط ها برای جرم کلاهبرداری صدق نکند؛ می توان به آن کلاهبرداری ساده گفت.

مجازات کلاهبرداری

مجازات کلاهبرداری

یکی از مهم ترین سوال هایی که شاید از وکیل کلاهبرداری پرسیده شود؛ در مورد میزان مجازات جرم کلاهبرداری می باشد. در ابتدا باید گفت جرم کلاهبرداری از نوع جرم هایی است که حدی نمی باشد. منظور از جرم حدی،  جرم هایی هستند که در قانون اسلام برای آن ها میزان مجازات به صورت دقیق مشخص است و قاضی پرونده، نمی تواند در این مورد اعمال نظر بکند.

اما مجازات جرم کلاهبرداری به صورت بازه ایی مشخص شده و قطعا نظر قاضی پرونده می تواند تاثیر قابل توجه ای در مجازات مجرم داشته باشد. همان طور که گفته شد کلاهبرداری دو نوع داشت. در قانون، میزان مجازاتی که برای کلاهبرداری ساده در نظر گرفته شده بین یک سال حبس تا هفت سال حبس می باشد.

همچنین علاوه بر این میزان حبس باید جزای نقدی به ارزش مال برده شده به صاحب مال پرداخت شود. اما کلاهبرداری مشدد میزان مجازات بیشتری دارد. حداقل حبس برای این جرم ۲ سال و حداکثر حبس ۱۰ سال می باشد. همچنین مانند مجازات کلاهبرداری ساده، مجرم باید جزای نقدی بپردازد. اما علاوه بر این مجازات ها، مجرم یا مجرمین حکم انفصال ابد  از خدمات دولتی دریافت می کنند. یعنی فردی که جرم را مرتکب شده دیگر نمی تواند کارمند دولت باشد.

جرم های مربوط به کلاهبرداری

  1. کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری یا نهادهای انقلابی باشد.
  2. مرتکب خود را به عنوان مامور دولت یا موسسات عمومی یا شهرداری یا نهادهای انقلابی و شرکت های دولتی معرفی کند.
  3. مرتکب برای فریب مردم از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله یا نطق در مجامع یا انتشار آگهی چاپی یا خطی استفاده کند.

کلاهبرداری ای که شامل هیچ یک از سه مورد گفته شده نباشد کلاهبرداری ساده به حساب می آید.

جرم های مربوط به کلاهبرداری

بهترین وکیل کلاهبرداری

مجازات کلاهبرداری ساده یک تا هفت سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده است می باشد و همچنین رد مال.

مجازات کلاهبرداری مشدد نیز دو تا ده سال حبس به علاوه ی جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده است می باشد و همچنین انفصال دایم از خدمات دولتی.

امروزه کلاهبرداری اینترنتی بسیار زیاد شده است و افراد بسیار زیادی را درگیر خود کرده است و روز به روز این نوع کلاهبرداری با توجه به پیشرفت اینترنت در حال زیاد شدن می باشد در کشور ما نیز به خصوص شهر تهران این نوع کلاهبرداری حجم بالایی از جرایم کلاهبرداری در سال را به خود اختصاص داده است. راه ساده برای پیگیری این نوع جرم مراجعه به پلیس فتا و ثبت درخواست خود در این مرجع می باشد سپس این مرجع پیگیری های بعدی را انجام خواهد داد.

دیدگاه و سوالات خود را مطرح بفرمایید.

مشاهده خدمات دیگر