اساساٌ دعاوی که مربوط به کانون خانواده باشد را دعاوی خانوادگی می گویند. به منظور حل اختلافات خانوادگی در دادگاه ها و حفظ بنیان خانواده قوانینی تحت عنوان قوانین حمایت از خانواده مقرر شده است که دعاوی خانوادگی تحت نظر این قوانین حل وفصل خواهد شد. شایان ذکر است تقویت و حفظ بنیان خانواده بسیار مهم و ضروری است. همچنین آمار دعاوی که در دادگاه ها مطرح می شوند رقم قابل توجهی مربوط به داوی خانوادگی می باشد. پس در نتیجه قوانین حاکم باید کامل و قابل قبول باشند.

قوانین حمایت از خانواده دعاوی مربوط به خانواده را به انواع مختلفی تقسیم کرده است. علت این تقسیم بندی تنظیم قوانین و مقرراتی است که به هریک از این دعاوی اختصاص پیدا کرده است. زمانی که دعاوی مربوط به از یکدیگر تفکیک شود اقامه دعوی و در پی آن رسیدگی ساده تر خواهد بود. ماده ۴ قانون مدنی دعاوی خانوادگی را به انواع مختلفی تقسیم نموده است که به این قرار می باشد:

نکاح دائم و نکاح موقت و اجازه در نکاح، شروطط ضمن نکاح دائم، ازدواج مجدد، نامزدی و خسارت های ناشی از بر هم زدن نامزدی، مهریه، جهیزیه، اجرت المثل دوران زوجیت و نفقه زن، نشوز و تمکین، طلاق- فسخ و انفساخ نکاح و رجوع از طلاق و بذل مدت، ملاقات فرزند و حضانت، حجر و رشد و رفع حجر، نسب، ولی قهری و قوانین مربوط به قیمومیت، امور مربوط به اموال محجورین و نظارت بر شخص امین و وصایت در امور مربوط به آن، امور مربوط به افراد غائب و مفقود الاثر، نفقه اقارب، سرپرستی افراد بی سرپرست، اهدای جنین و تغییر جنسیت.

مجموعه قوانینی که بر موضوعات فوق الذکر نظارت داشته باشد قوانین حمایت از خانواده نامیده می شود. هرکدام از این اختلافات و دعاوی، قوانین خاص خود را داراست و در تخصص افرادی است که به آنان وکیل متخصص در حیطه دعاوی خانوادگی گفته می شود و اینگونه دعاوی در مراجع صالح در رسیدگی به دعاوی خانوادگی است.

جهت دریافت مشاوره حقوقی رایگان با موسسه حقوقی مبدأ تماس بگیرید: ۰۲۱۲۲۸۵۹۰۲۳ _ ۰۹۱۲۲۰۲۶۸۲۸

مشاهده خدمات دیگر