وکیل خانواده

وکیل خانواده | بهترین وکیل متخصص خانواده در تهران

موسسه حقوقی مبدأ با در نظر گرفتن دستاورد های نوین دانش مدیریت، طراحی شده و مفتخر است تجربه و سابقه کاری خود را با هدف احقاق حقوق موکلین خود به کار گیرد، که در این راستا با همکاری کادری تخصصی شامل حقوقدانان، وکلای برجسته و کار آزموده و قضات بازنشسته، بستر مناسبی را برای ارائه خدمات حقوقی در دعاوی مدنی و کیفری، به اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم آورده و با در اولویت قرار دادن حقوق موکلین خود و رعایت اصول اخلاقی و حرفه ای، شما را تا رسیدن به هدف مطلوب از مبدأ تا مقصد همراهی نماید.در دعاوی مدنی و کیفری، به اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم آورده و با در اولویت قرار دادندر دعاوی مدنی و کیفری، به اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم آورده و با در اولویت قرار دادن.

با پشتیبانی حقوقی در راه احقاق حق از مبدأ تا مقصد همراه شما هستیم

انجام کلیه خدمات توسط وکیل خانواده

مفتخریم با بهره مندی از وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته، حقوقدانان و مشاورین مجرب، آمادگی خود را جهت ارائه کلیه خدمات حقوقی به نحو شایسته، به اشخاص حقیقی و حقوقی به شرح ذیل اعلام نماییم.

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما در تماس باشید !!

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت مشاوره تخصصی و رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید

شماره تماس : ۲۲۸۵۹۰۲۳ – ۰۲۱

اطلاعات تماس با موسسه حقوقی مبداء

مشاوره حقوقی وصیت | وکیل جهت وصیت نامه + شیوه تنظیم وصیت نامه رسمی

مرگ شخص باعث می شود که نتواند در اموال و دارایی‌های خود دخالتی کند و به بیان دیگر هر شخصی پس از مرگ کلیه حقوقش را از دست می دهد با این حال قانونگذار به خاطر احترام به اراده متوفی به او اجازه داده تا با شرایطی در اموال و حقوق خود پس از مرگ نیز دخالت کند.

اختلافات احتمالی وراث بعد از فوت مورث ، معمولا از سوی کسانی که ممکن است وصیتی به نفع آن‌ها نشده باشد پیش آید . در صورتی که موصی با مشاوره وکیل تنظیم وصیت نامه نسبت به تنظیم وصیت نامه با رعایت قوانین و قواعد حقوقی اقدام نماید ، مسلما امکان اختلاف کمتری بین ورثه وجود خواهد داشت . گروه وکلای دادگستران نگین عدالت ، تمامی نکات مربوط به تنظیم وصیت نامه و موارد و نکات مهم که باید در انواع وصیت نامه رعایت شود را در ادامه برای آگاهی بیشتر برای عزیزان به صورت مشروح ، بیان خواهد نمود.

وصیّت چیست؟

وصیّت چیست؟

انسان تا زمانی که زنده است و از نعمت عقل برخوردار می‌باشد و از جهتی دیگر مثل ورشکستگی یا سفاهت از تصرّف‌ در اموالش‌ منع ‌نشده، ‌می‌تواند در همه اموالش تصرّفات مالکانه بکند یعنی آن‌ها را به هر کسی و به هر قیمتی که بخواهد بفروشد یا از دیگر راه‌ها مثل هدیه یا صلح آن‌ها را به دیگران منتقل کند. اما با پیش آمدن مرگ، این پل مواصلاتی بین دنیا و آخرت،‌ این مقدار تصرّف از محدوده اختیار صاحب مال خارج می‌شود و او حق دارد فقط برای مقدار معیّنی از اموالش (یک سوم اموال) برای بعد مرگش تعیین تکلیف کند.

در اصطلاح شرعی مصارفی را که میّت در زمان زنده بودنش برای این مقدار از اموالش مشخص می‌کند تا بعد از مرگش صرف آن امور شود،‌ وصیّت کردن می‌گویند.

وَرَثه چه کسانی هستند؟

به تمام کسانی که به واسطه خویشی نسبی (خونی) یا سببی (به واسطه ازدواج) از میّت ارث می‌برند ورثه میّت می‌گویند که اجمالاً سه دسته هستند و تا کسی از دسته جلوتر یا اولاد آن‌ها هر چقدر پایین‌تر برود وجود داشته باشد نوبت به ارث بردن دسته بعدی نمی‌رسد. طبقه اول ازث عبارتند از پدر و مادر و اولاد میّت و با نبودن اولاد نوه‌ها و با نبودن نوه نتیجه‌ها و با نبودن آن‌ها اولاد آن‌ها هرکدام که به میّت نزدیک‌تر هستند ارث می‌برند و تا وقتی که کسی از این طبقه هنگام مرگ میّت زنده باشد افراد طبقه دوم ارث نمی‌برند.

طبقه دوم ارث هم شامل پدر بزرگ و مادر بزرگ میّت هرچه بالاتر بروند و نیز خواهر و برادر میّت و در نبود خواهر و برادر اولاد آن‌ها هرچه پایین‌تر بروند طبق تفصیلی که در طبقه اول راجع به نوه‌ها و نتیجه‌ها گفته شد و تا کسی از این طبقه هنگام مرگ میّت زنده است کسی از طبقه سوم ارث نمی‌برد.

طبقه سوم هم شامل‌ عمو،‌ عمّه، دایی و خاله میّت هرچه بالاتر بروند (با لحاظ نزدیک بودن به میّت) و در نبود این چهار گروه اولاد آن‌ها هر چه پایین‌تر بروند به تفصیلی که گذشت؛ و اگر شخصی از این سه دسته کسی را نداشته باشد اموال او به حکومت اسلامی می‌رسد.

البته دقت شود که زن و شوهر همراه تمام طبقات از همدیگر ارث می‌برند که بررسی مسائل آن‌ها از غرض این نوشته خارج است.

وصیت کننده باید هنگام تنظیم وصیت به نکات زیر توجه کند:

  • آنچه وصیت می‌شود ارزش مالی و منفعت عقلایی داشته باشد و غیرمشروع نباشد بنابراین وصیت در موضوعاتی مانند مواد مخدر و مشروبات الکلی باطل است.
  • مال مورد وصیت قابلیت معامله و نقل و انتقال داشته باشد، براین اساس اموال عمومی و موقوفه نمی‌توانند مورد وصیت قرار گیرند.
  • آنچه وصیت می‌شود در مالکیت وصیت‌کننده باشد بنابراین وصیت بر مال غیر باطل است.

وصیت کننده باید هنگام تنظیم وصیت به نکات زیر توجه کند:

نکاتی در خصوص وصیت نامه لازم به ذکر است که عبارت اند از:

  1. موصی نمی تواند هیچ یک از وراث را از ارث محروم کند زیرا ارث جز حقوق افراد به شمار می آید و در حکم این است که برای مثال شخصی را از ازدواج کردن منع نمود!
  2. موصی تنها می تواند در خصوص یک سوم از اموال خود وصیت کند در غیر این صورت وصیت وی باطل است مگر این که با توافق سایر وراث باشد.
  3. در خصوص وصیت عهدی اگر موصی پدر یا پدر بزرگ صغیر یا محجور باشد می تواند شخصی را تحت عنوان وصی برای اداره ی ثلث اموال تعیین نماید.

اگر شخصی قبل از اقدام به خودکشی وصیت نامه ای را تنظیم نماید اگر خودکشی او منجر به فوت وی گردد وصیت وی باطل است اما در صورتی که عمل خودکشی منجر به فوت او نگردد وصیت نامه صحیح است .

شیوه ‌های تنظیم وصیت ‌نامه

شیوه ‌های تنظیم وصیت ‌نامه

شاید مرسوم‌ترین نوع وصیت ‌نامه آن باشد که شخص وصیت‌کننده ، گفته ‌های خود خطاب به ورثه را بر ورقه‌ای از کاغذ با دست خط خودش می‌نویسد و از چند معتمد محل نیز می‌خواهد تا زیر ان را امضا کنند البته این نوع وصیت‌نامه از لحاظ حقوقی ، وصیت‌نامه عادی تلقی می‌شود و اگر ورثه بر صحت و درستی ان اقرار نکنند ، معمولا در مراجع رسمی پذیرفته نمی‌شود بنابراین برای کاهش مشکلات پس از مرگ موصی ، می‌توان سه نوع وصیت‌نامه رسمی ، خودنوشت و سری را تنظیم کرد .

وصیت ‌نامه رسمی:

ویژگی وصیت‌نامه رسمی این است که در یکی از دفترخانه‌های اسناد رسمی نوشته می‌شود و تابع تشریفات و مقررات اسناد رسمی است.

وصیت‌نامه خودنوشت:

وصیت‌نامه خودنوشت به خط وصیت‌کننده نوشته می‌شود و دارای تاریخ به روز ، ماه و سال به همراه امضای وصیت‌کننده است.

وصیت‌نامه سری:

وصیت‌نامه سری ممکن است به خط وصیت‌کننده یا فرد دیگری باشد ، اما در هر صورت امضای وصیت‌کننده باید ذیل ان وجود داشته باشد.

چنین وصیت ‌نامه‌ای باید در اداره ثبت یا محل دیگری که آن اداره معین می‌کند ، به امانت گذاشته شود . شخص وصیت‌کننده هر وقت اراده کند، می‌تواند وصیت‌ نامه‌اش را از اداره ثبت پس بگیرد .